Bataattimuffinssit | en-joy.fi
Guest Hot Recipe Relaxed Savory

Aamiaispöydän aurinkoiset bataattimuffinssit

Aloita aamu aurinkoisella bataattimuffinssilla! Gluteeniton kasvismuffinssi sopii myös ruokaisaksi välipalaksi, ja on helppo eväs mukaan otettavaksi.

Kirjoittaja Sirpa Granqvist-Häiväläinen toimii kartanoravintola Wohls Gårdin keittiömestarina. Koska hyvä ruoka ja viinit ovat suuressa osassa elämää työn puolesta, tuovat kirjallisuus, puutarhanhoito ja perheen koirat oman mausteensa vapaa-aikaan.

. .


Taannoisella talvibrunssilla tarjolla oli monen muun pikkusuolaisen lisäksi meheviä bataattimuffinsseja. Muhkeat bataattimuffinsit sopivat brunssin lisäksi evääksi tai arkisempaankin aamiaispöytään. Kelpaavat myös keliaakikoille.

Bataatin voi toki korvata porkkanalla tai kesäkurpitsalla. Ja jos kaikkea edellä mainituista on jääkaapissasi vain vähän, niin raasta sekaisin. Näiden suolaisten leivonnaisten hyvä puoli on, että ne sisältävät paljon kasviksia, mutta myös proteiinia.

Kasvismuffinssit ovat mainio kiireaamun pelastaja.

Hyvä välipala myös vaikka evääksi tai pullan tilalle iltapäiväkahvin seuraksi.

Taikinan voit maustaa chilin sijaan myös yrteillä, sitruunalla ja raastetulla sitruunankuorella. Ohjeen chilimäärä on lempeä. Tiukempaa chilin makua kaipaavat voivat lisätä chilin määrää tai ottaa tulisemmat chilit käyttöön.

BATAATTIMUFFINSSIT RIPAUKSELLA CHILIÄ

~20 pientä muffinssia

  • 350 g bataattiraastetta tai muuta kasvisraastetta
  • 150 g raejuustoa
  • 180 g gluteenitonta jauhoseosta
  • 4 kananmunaa
  • 50 g parmesanraastetta
  • 2 tl suolaa
  • ½ -1 chiliä
  • ½ nippua kevätsipulia
  • (rosmariinia)
  1. Raasta kasvikset hienolla terällä raasteeksi. Pilko chili hienoksi. Sekoita kaikki aineet sekaisin kulhossa.
  2. Jos omistat muffinssipellin tai vastaavan revi tai leikkaa leivinpaperista neliöitä, koko saisi olla ~2 cm yli muffinsi- pellin halkaisijan. Jos et omista moista peltiä, niin isot muffinssivuoat käyvät hyvin.
  3. Jaa taikina vuokiin/ paperin päälle pellille ja paista uunissa 160 ºC, ~20- 30 min. Tarkista kypsyys, ja jos raaka, anna paistua vielä 10 min.
  4. Tarjoa sellaisenaan tai tuorejuuston kanssa. Nauti heti hyvässä seurassa!

Vinkki! Muffinsit säilyvät seuraavaankin päivään tai voit pakastaa ne vaikkapa kiireisiä aamuja varten.

Toim. huom. Kartanoravintola Wohlsgård tarjoaa 1.5.2018 Vappulounasta pitopöydästä! Seuraa tapahtumailmoittelua Wohlsgårdin ”Ajankohtaista” -sivulla.

Tutustu myös muihin kartanoravintolan resepteihin…

Resepti ja tekstit: Sirpa Granqvist-Häiväläinen | Kuvat: Sirpa Granqvist-Häiväläinen ja Johanna Grönlund (en-joy.fi).

 

Mainokset

1 comment on “Aamiaispöydän aurinkoiset bataattimuffinssit

  1. Päivitysilmoitus: Tuhtia pikkusuolaista talviselle brunssille – enJOY

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: