Tumma mokkakakku | en-joy.fi
Hot Recipe Sweet Treat Festive Comfort

Tumma mokkakakku kruunaa kahvihetken (+ARVONTA!)

Vahvalla kahvilla maustettu suklaakakku maistuu kera laadukkaan kahvikupposen tai lasillisen portviiniä. Poimi resepti ja osallistu arvontaan, jossa voit voittaa KahviKaverin Tasting Boxin!

Kahvi, kaffe, coffee! Tuo yksi maailman laajimmalle levinnyt, ja teen sekä kaakaon ohella yleisesti hyväksytyin nautintoaine piristää monen päivää heti aamusta alkaen. Kun kahvikoukkuun kopsahtaa, niin siitä on vaikea irroittautua. Päivä ei vaan lähde käyntiin ilman kupposta kuumaa. Riippuvuus vai tapa? Todennäköisesti molemmat. Mutta onneksi ei kohtuudella kovin vaarallista kuitenkaan.

Kahvi sopii moneen tilanteeseen ihan sellaisenaan ilman sen kummempia lisätoimenpiteitä tai lisukkeita. Jokaisella tapaa kuitenkin olla paitsi omat suosikkikahvinsa, niin myös tavat valmistaa ja nauttia kuppi kuumaa huumaa.

Koska olet viimeksi kokeillut jotain uutta kahvilaatua?

Nyt siihen olisi oiva tilaisuus, kun KAHVIKAVERI tarjoaa enJOYn lukijoille mahdollisuuden voittaa itselleen erityisesti kahvien maisteluun ja vertailuun sopivan, neljän kahvin maistelusetin. Osallistumisohjeet arvontaan artikkelin lopussa.

Team enJOY sai KahviKaverilta muutaman kahvipapupaketin testattavaksi. KahviKaverihan on Suomessa, Baltiassa, Puolassa sekä Valko-Venäjällä toimiva, kahviin sekä kahvitarvikkeisiin erikoistunut verkkokauppa, joka toimittaa monipuolisesti erilaisia kahveja kätevästi kotiovelle saakka. Yrityksellä on myös kivijalkamyymälä mm. Helsingin Töölössä.

KahvinKaverin kahvia on nyt maisteltu useamman kahvinautiskelijan voimin ja molempien testissä olleiden, Caprissimo Fragranten sekä Caprissimo Belgiquen pavut todettu toimiviksi arkikahvin raaka-aineiksi. Aromikkaampi Belgique veti kuitenkin epävirallisen raadin mielestä pidemmän korren.

Vaikka monen mielestä kahvi on parasta ihan sellaisenaan, niin sopii se mainiosti myös ruoanlaittoon ja leivontaan.

Team enJOY intoutuikin nostamaan kahvihetken nautinnollisuutta leipaisemalla kupposen kylkeen kivasti istuvan kuivakakun. Kahvista tietysti. Mutta ei vain kahvista.

Nautinnon maksimoimiseksi tuuppasimme kahvin lisäksi kakkuun tummaa suklaata ja kaakaota.

Tumma mokkakakku sopii mainiosti niin arkiseen herkutteluhetkeen kuin juhlavampaankin tilaisuuteen. Kokeile kakkua paitsi kahvin kanssa, niin myös kera portviinilasillisen!

Jos pelkkä kuivakakku kuulostaa tylsältä tarjottavalta, niin kuorruta kakku syntisen hyvällä suklaaganachella. Ohuella tai paksummalla.

Käytimme kakussa 70% tummasuklaata. Koska tällaisen kaakaomäärän omaava suklaa on jo melko intensiivistä, niin kakkuun lisättävä kahvikin kannattaa keittää todella vahvaksi. Muutoin kahviaromi katoaa helposti kaakaon alle.

TUMMA MOKKAKAKKU

  • voita tarvittaessa vuoan voitelemiseen
  • 60 g tummasuklaata paloiteltuna (70%)
  • 1¾ dl sulatettua voita
  • 2½ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 4¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 rkl ruokasoodaa
  • ¾ tl suolaa
  • 2½ dl vahvaa kahvia (esim. KahviKaverin Caprissimo Belgique)
  • 2½ dl piimää
  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele vuoka tarvittaessa. Käyttämästämme silikonivuoasta kakku irtoaa näpsäkästi voitelemattakin.
  2. Sulata 60 g paloiteltua suklaata pienessä kattilassa miedolla lämmöllä sekoittaen.
  3. Kaada suklaa sopivaan kulhoon ja anna jäähtyä hieman. Vatkaa joukkoon sula, jäähtynyt voi ja sokeri kunnes seos on tasaista. Vatkaa joukkoon kananmuna.
  4. Sekoita vehnäjauho, kaakaojauhe, ruokasooda ja suola erillisessä kulhossa. Lisää puolet kuiva-aineista sekä puolet piimästä ja kahvista suklaaseokseen. Vatkaa tasaiseksi. Lisää loput kuiva-aineet, piimä ja kahvi. Vatkaa taikina tasaiseksi.
  5. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alaosassa noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä (hammastikkutesti). Ota pois uunista ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia. Poista vuosta ja anna kakun jäähtyä kokonaan. Kuorruta halutessasi esim. suklaaganachella (ohje alla).
  6. Tarjoile kahvin tai portviinin kera.

SUKLAAKUORRUTE

  • 80 g kermaa
  • 80 g tummasuklaata paloiteltuna
  • (½ rkl suolatonta voita tuomaan kiiltoa)
  1. Mittaa kerma pieneen kattilaan. Kuumenna, mutta älä kiehauta.
  2. Rouhi tummasuklaa karkeasti veitsellä lämmönkestävään kulhoon. Lisää voi.
  3. Kaada kuuma kerma suklaakulhoon ja odota, kunnes suklaa on sulanut (~5 min).
  4. Sekoita kuorrute tasaiseksi ja kaada kakun päälle. Jos haluat paksumman suklaakuorrutteen, niin anna jäähtyä sopivan paksuiseksi ennen kuorruttamista.

KAHVIKAVERIN ”TASTING BOX” -ARVONTA

Osallistu arvontaan ja voita KahviKaverin neljän kahvin maistelusetti! Tastingin voi suorittaa sokkona, jolloin tulee varmasti valittua taustatekijöiden asiaan vaikuttamatta se itselleen maistuvin kahvi.

Arvontaan voi osallistua enJOYn facebookissa tai instagramissa seuraavasti…

  • tägää näihin enJOYn facebookissa ja instagramissa julkaistuihin arvontapostauksiin henkilö/henkilöt, joiden kanssa haluaisit jakaa KahviKaverin tasting -tuokion
  • kaikkien tägäyksen jättäneiden kesken arvotaan yksi KahviKaverin neljää eri kahvia sisältävä maistelulaatikko (Arvonta on vain enJOYn somekanavien seuraajille, joten muistathan klikata myös tykkää- ja/tai seuraa -nappulaa!)
  • arvonta suoritetaan sunnuntaina 28.1.2018 klo 12 (Jos voittajaa ei tavoiteta vuorokauden kuluessa arvonnasta, niin arvomme uuden voittajan.)

Nautinnollisia kahvikakkuhetkiä ja onnea arvontaan!

Yhteistyössä KahviKaveri.

0 comments on “Tumma mokkakakku kruunaa kahvihetken (+ARVONTA!)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: