Porkkanaiset cocktailit | en-joy.fi
Drinks Hot Recipe Trendy

Kolme kivaa cocktailia

Kolme pirteää cocktailia porkkanasta! Valitse omaan makuusi ja tilanteeseen parhaiten passaava alkoholittomasta, ginillä tai kuohuviinillä täydennetystä vaihtoehdosta.

Tuodaanpa päivänvaloon vielä viimeinen ”pimeän illallisen” pimennossa oleva salaisuus. Nimittäin se kovasti kehumani ja iloisesti yllättänyt alkumalja. Vieläpä reseptin kera, jotta jokainen pääsee kotonakin kokeilemaan ja tarjoamaan muillekin tätä herkullista juomaa.

Juoman intensiivinen oranssi värihän vei mielen nopeasti äidin porkkanamaalle. Makunystyrät olivat myös maistavinaan sipauksen sitruuna ja aivan selvän aniksen. Kaksi ensimmäistä osuivat oikeaan.

Anista ei lasista löytynyt vaan anismaisen maun taustalta paljastui yllättäen yrtti nimeltä rakuuna.

Makeutta ”mehuun” toi mehiläistyövoimalla tuotettu hunaja, josta oli keitelty hunaja-rakuunasiirappi.

Hunaja-rakuunasiirapin valmistuksesta en sen enempää ohjeita saanut tai pyydellyt, joten pähkäilin sellaisen omin nokkineni. Vähän oli tuore rakuuna tähän aikaan vuodesta valjua ja lempeää kuin lehmänruoho, joten enemmän olisi pitänyt olla malttia yrttimäisemmän siirapin aikaansaamiseksi. Mutta kelpasi valmis juoma näin vähän vähemmälläkin ”aniksella”.

Illallisen tummanpuhuvassa huoneessa oranssina hehkuva alkumalja tarjoiltiin alkoholittomana pienestä, jalattomasta ”o-lasista”. Itse halusin mennä vähän isommalla, joten sen verran muokkasin Haaga-Helian restonomiopiskelijoiden antamaa alkuperäistä, ”Virgin Carrotiksi” nimeämääni cocktailia, että tuplasin ainekset, heitin sekaan kourallisen jäitä ja lisäilin makutestin jälkeen vielä vähän sirpakkaa sitruunaa taittamaan makeahkoa juomaa.

Jos vähemmän on sulle enemmän, niin puolita tai sorvaa muutoin ohjetta oikean kokoiseksi. Aina kannattaa myös maistaa ja säätää tarvittaessa omaan makuun maistuvammaksi.

Ei tämä kotoisa cocktailbaarikokeilu yhteen drinksuun jäänyt! Jotta ei ihan puhtaalle terveyslinjalle baarimikkoilu kera porkkanan, sitruunan, rakuunan ja hunajan olisi mennyt, niin jatkokehittelinpä vielä muutaman muun, pienellä määrällä alkomaholia rikastetun version. Koska jokaiselle jotakin.

Väkevämpien juomien ystäville lorautin joukkoon hippasen giniä ja nimesin cocktailin melko mielikuvituksettomasti ”Gin Carrotiksi”. Itse en ginistä tai muista väkevistä perusta, mutta täytyy todeta, että driksu yllätti todella positiivisesti eikä ginikään maistu emännän suussa enää yhtä kauhealta. Tämä yhdistelmä oli itse asiassa todella hyvää!

Kuplajuomien ystävän ykköseksi nousi kuitenkin kuohuviinillä jatkettu ja vähemmän makea ”Bubbly Carrot”.

Porkkana on lasissa, joten bye bye appelsiinimehu ja Mimosa! Tuo brunssien klassinen kuningatar.

VIRGIN CARROT RAKUUNALLA

  • 12 cl porkkanamehua
  • 2-4 cl sitruunamehua
  • 4 cl rakuuna-hunajasiirappia
  • tilkka tonic -vettä
  • (jääpaloja)
  1. Mittaa kaikki ainekset lasiin. Sekoita ja tarjoile samantien.

GIN CARROT RAKUUNALLA

  • 6 cl porkkanamehua
  • 2 cl sitruunamehua
  • 2 cl rakuuna-hunajasiirappia
  • 2-4 cl giniä
  • tilkka tonic -vettä
  • (jääpaloja)
  1. Mittaa kaikki ainekset lasiin. Sekoita ja tarjoile samantien.

Itse menin varovaisesti vain kahdella senttilitralla giniä, mutta ginistä pitävät voinevat lurauttaa tätä katajanmarjaista väkevää sekaan vähän enemmänkin.

BUBBLY CARROT RAKUUNALLA

  • 12 cl porkkanatäysmehua
  • 4 cl sitruunamehua (tai 2 cl sitruunamehua + tilkka tonicia)
  • 4 cl rakuuna-hunajasiirappia
  • 12 cl kuohuviiniä (cava)
  1. Mittaa kaikki ainekset lasiin. Sekoita ja tarjoile samantien.

En tiedä, saako jostain hunaja-rakuunasiirappia valmiina, mutta melko helposti sellaisen keittelee itse kokoon. Valmistukseen löytyy varmasti muitakin ohjeita, mutta näin minä sen tein. Olisi saanut maustua jonkun tunteroisen pidempään, mutta kelpo tavaraa näinkin.

HUNAJA-RAKUUNASIIRAPPI

  • 1 d vettä
  • 1 dl hunajaa
  • reippaasti tuoretta rakuunaa
  1. Kiehauta pienessä kattilassa vesi ja hunaja. Sekoita niin, että hunaja liukenee veteen.
  2. Lisää rakuuna. Jatka keittelyä miedolla lämmöllä kunnes nestemäärä on puolittunut ja seos on muuttunut siirappimaiseksi.
  3. Poista kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Siivilöi rakuuna (tai maista ja jätä tarvittaessa vielä jääkaappiin maustumaan).
  4. Säilytä suljetussa lasiastiassa, jääkaapissa.

Alkuperäisestä reseptistä ja yhteistyöstä vielä iso kiitos 4 Senses in the Dark -sokkoillallisesta vastanneelle Haaga-Helian restonomiopiskelijoiden osaavalle porukalle!

Testaa ja kerro, mikä näistä kolmesta on sun suosikkisi!

 

0 comments on “Kolme kivaa cocktailia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: