Täytetyt tortillarullat | en-joy.fi
Festive Recipe Relaxed Savory

Täytetyt tortillarullat alkupalapöytään

Täytetyt, kiekoiksi leikatut tortillarullat sopivat niin juhlaviksi alkupaloiksi kuin illanistujaisten helpoiksi pikkunaposteltaviksikin. Testaa talviset savulohi-, savuporo- sekä vuohenjuusto-karpalotäytteiset cocktailkiekot!

Cocktailpalat! Onko mitään nautinnollisempaa kuin nuo sormin poimittavat, pienet ruokahalun herättäjät tai pientä purtavaa tarjoavat, usein vielä aika kauniitkin suupalat? Kylkeen vain lasi kuplivaa, niin vieraat pysyvät tyytyväisinä kunnes pöydässä on jotain enemmän vatsantäytteeksi tarkoitettua. Jos on. Jos ei ole, niin näilläkin pärjää yhden illan vallan mainiosti.

Cocktailpalat sopivat moneen eri tilanteeseen ja vuodenaikaan, mutta erityisen hyvin näin loppuvuoteen kun kaikenlaista kekkeriä on tarjolla tavanomaista enemmän.

Ovat kiva tapa aloittaa juhlavammat tilaisuudet, mutta ihan yhtä näpsäkästi käyvät intiimimpiinkin, kynttilöin valaistuihin illanistujaisiin. Tai valoisiin mökkiterassin kesäiltoihin.

Tekaisin jokunen viikko sitten testimielessä tämän täytetyistä tortilloista leikatun kovan alkupalakolmikon. Mielessä olivat ensisijaisesti joulunpyhät ja vuodenvaihteen juhlat, joten täytteet valitsin vallitsevan tilanteen mukaan. Enemmän ehkä talvisia kuin kesäisiä ovat nämä. Kesä kaipaisi kaiketi jotain kevyempää. Ja tuoreempaa.

Mutta tykästyin näihin kovasti ja niin pitivät niistä myös muut, naapureista ja perheenjäsenistä kootut testiryhmäläiset. Toki yhdelle maistui enemmän yksi ja toiselle toinen, mutta kaikki menivät. Ja näin olin alunperin ajatellutkin. Että kun jokaiselle on jotakin, niin jäljelle jää vain tyhjä tarjotin.

Koostin kolmikon niin kalan-, lihan- kuin lihattomienkin palojen ystäville. Tortillojen päätäytteiksi päätyivät kylmäsavustettu lohi ja poro sekä aromikas vuohenjuusto. Kaksi ensimmäistä olivat enemmän suolaista mallia kun taas portviinillä maustettu karpalohilloke sai vuohenjuustoversion taipumaan enemmän makean puolelle.

Parasta näissä paloissa on herkullisuuden lisäksi valmistuksen helppous. Ei vaadi muuta vaivaa kuin lähinnä koostamista sekä ihan vähän sekoittelua ja pilkkomista. Valmistuksen aktiivivaihe ei paljoa aikaa vie, mutta jos nätimpiä kiekkoja haluaa, niin rullien pakastamiseen kannattaa varata noin tunti. Ovat jähmeinä helpompia leikata ja säilyttävät paremmin pyöreän muotonsa. Kuten kuvista näkyy, niin joidenkin kanssa oli emännällä enemmän malttia kuin toisten.

PUNAJUURI-PIPARJUURILEVITTEELLÄ MAUSTETUT SAVULOHIRULLAT

~10 kiekkoa

 • 1 iso, ohut valmistortilla (halk. ~25 cm, tarvittaessa gluteeniton)
 • ~50 g maustamatonta tuorejuustoa
 • ~100 g kylmäsavulohta ohuina siivuina
 • ~50 g punajuuri-piparjuurilevitettä (ainakin Urtekramilta löytyy)
 • tuoretta ruohosipulia tai tilliä pilkottuna
 1. Levitä tortillan päälle reilusti tuorejuustoa. Lado päälle, vieri viereen lohisiivut niin, että peittävät koko tortillan. Levitä lohikerroksen päälle punajuuri-piparjuurilevitettä. Ripottele päälle ruohosipulia tai tilliä.
 2. Kääri tortilla rullalle. Kääri rullan päälle tiukasti tuorekelmua. Sido päät solmulle ja anna jähmettyä pakastimessa noin tunnin verran.
 3. Leikkaa tuorekelmun päät veitsellä tai saksilla. Poista kelmu. Leikkaa epätasaiset päät siisteiksi ja paloittele rulla noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Säilytä tarvittaessa jääkaapissa.
 4. Ota kiekot huoneenlämpöön ~½ tuntia ennen tarjoilua. Koristele ruohosipulilla tai tillillä.

PAPRIKALLA JA PIPARJUURELLA MAUSTETUT SAVUPORORULLAT

~10 kiekkoa

 • 1 iso, ohut valmistortilla (halk. ~25 cm, tarvittaessa gluteeniton)
 • ~75 g piparjuurituorejuustoa
 • ~25-30 g punaista paprikaa pieneksi pilkottuna
 • ~60 g kylmäsavustettua poroa ohuina siivuina
 • tuoretta persiljaa pilkottuna
 1. Levitä tortillan päälle reilusti piparjuurella maustettua tuorejuustoa. Ripottele päälle hyvin pieneksi pilkottua paprikaa sekä silputtua persiljaa. Lado päälle, vieri viereen siivutettua savuporoa niin, että siivut peittävät koko tortillan. Painele hieman, jotta paprika ja persilja tiivistyvät tuorejuustoon.
 2. Kääri tortilla rullalle. Kääri rullan päälle tiukasti tuorekelmua. Sido päät solmulle ja anna jähmettyä pakastimessa noin tunnin verran.
 3. Leikkaa tuorekelmun päät veitsellä tai saksilla. Poista kelmu. Leikkaa epätasaiset päät siisteiksi ja paloittele rulla noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Säilytä tarvittaessa jääkaapissa.
 4. Ota kiekot huoneenlämpöön ~½ tuntia ennen tarjoilua. Koristele persiljaruusukkein.

KARPALOHILLOKKEELLA MAUSTETUT VUOHENJUUSTORULLAT

 • 1 iso, ohut valmistortilla (halk. ~25 cm, tarvittaessa gluteeniton)
 • ~75 g maustamatonta tuorejuustoa
 • ~75 g vuohenjuustoa (käytä vain pehmeä sisus, leikkaa kovat kuoret pois)
 • karpalohilloketta tai -hyytelöä (portviinillä maustettu)
 • rouhittua saksanpähkinää
 • tuoretta timjamia
 1. Valmista vuohenjuustoseos vatkaamalla sähkövatkaimella tuorejuusto ja vuohenjuusto tasaiseksi tahnaksi. Notkista tarvittaessa tilkalla kermaa, maitoa tai vettä.
 2. Levitä vuohenjuustotahna tortillan päälle. Sivele vuohenjuuston päälle varovasti ohut kerros karpalohilloketta. Ripottele hillokkeen päälle timjaminlehtiä sekä veitsellä rouhittua saksanpähkinää. Pähkinärouheen voi myös ripotella valmiiden kiekkojen päälle tai käyttää saksanpähkinäpuolikasta koristeena.
 3. Kääri tortilla rullalle. Kääri rullan päälle tiukasti tuorekelmua. Sido päät solmulle ja anna jähmettyä pakastimessa noin tunnin verran.
 4. Leikkaa tuorekelmun päät veitsellä tai saksilla. Poista kelmu. Leikkaa epätasaiset päät siisteiksi ja paloittele rulla noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Säilytä tarvittaessa jääkaapissa.
 5. Ota kiekot huoneenlämpöön ~½ tuntia ennen tarjoilua. Koristele tuoreella timjamilla.

0 comments on “Täytetyt tortillarullat alkupalapöytään

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: