Joulusangria | en-joy.fi
Drinks Recipe Relaxed

Talven vaalea sangria

Talvinen sangria syntyy punaisen sijaan valkoviinistä ja siinä maistuvat tutut talviset maut - pirteä omena, kirpeä karpalo sekä metsäinen rosmariini.

Sangriaa pidetään perinteisesti espanjalaisena, kuuman kesäpäivän viilentävänä juomana, joka sekoitetaan tavallisesti punaviinistä, sitrusjuomasta sekä tuoreista hedelmäviipaleista.

Mutta sangria istuu mainiosti myös suomalaiseen talveen; talvisiin illanistujaisiin sekä muihin rennon juhlaviin tilanteisiin.

Kuten vuodenvaihteen vastaanottamiseen… Tai jouluun, jonka ruoanvalmistajaisiin itse sekoittelin viime vuonna tämän kivasti talvista tunnelmaa tuovan juoman.

Perinteisen punaviinin sijaan tein pohjan raikkaammasta ja pirteämmästä valkoviinistä, jonka sekaan sujautin pilkotun omenan lisäksi omenaisuutta korostavaa ja hieman makeuttakin tuovaa omenasiideriä. Talven taioin juomaan jäisillä karpaloilla sekä metsäisten yrttien kuninkaalla, rosmariinilla. Mukaan vielä muutama viilentävä jääpala, ja kannullinen talvista boolia oli valmis siivittämään jouluruokien valmistusta.

Lopputuloksena mukavasti päivän mittaan muuntautuva juoma, jossa alkuun maistui lähinnä hapahko vihreä omena, myöhemmin myös karpalo ja lopuksi melko voimakas, yrttinen rosmariini.

Juoman maustumiselle kannattaakin antaa vähän aikaa ja siemailla sitä pieni lasillinen silloin tällöin jouluvalmisteluiden lomassa. Jos alkumaljana juhlavammissa kokoontumisissa tätä vaaleaa sangriaa aikoo tarjota, niin kannattaa se valmistaa jääkaappiin jo hyvissä ajoin.

VAALEA KARPALOSANGRIA

 • 1 pullo pirteää, hedelmäistä valkoviiniä
 • 2 dl omenasiideriä
 • ¼ dl jäisiä karpaloita puolitettuina + 1 dl kokonaisia
 • 1 pieni vihreä omena (Granny Smith luomu)
 • pari oksaa tuoretta rosmariinia
 • (tarvittaessa sokeria tai hunajaa makeutukseen maun mukaan)
 • tarjoiluun jääpaloja ja tuoretta rosmariinia
 1. Pilko omena sopivaan astiaan . Lisää joukkoon puolitetut ja kokonaiset karpalot sekä rosmariini.
 2. Kaada päälle ensin omenasiideri ja sitten valkoviini.
 3. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin verran ennen tarjoilua. Lisää tarjoiluvaiheessa boolimaljaan reilusti jääpaloja.
 4. Tarjoile viileänä jääpaloin ja rosmariinin oksalla koristelluista laseista. (Huom. Rosmariinia kannattaa lisätä lasiin, koska sen tuoksu vaikuttaa myös makuaistiin.)

Jos olet makeamman juoman ystävä, niin boolia voi säätää paitsi lisäämällä sokeria, niin myös lurauttamalla joukkoon vähän enemmän omenasiideriä. Tai valitsemalla makeamman siiderin kuivempien sijaan.

Alkuperäinen resepti on julkaistu Paleokeittiö -ruokasivustolla 29.12.2016.

0 comments on “Talven vaalea sangria

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: