Columns News

Olemme auki!

Uusi enJOY -sivusto on vihdoin auki. Tervetuloa inspiroitumaan nautinnollisemmasta elämästä!

Tämä on ilon päivä! Pitkällisen prosessin jälkeen enJOY on vihdoin valmis näkemään päivänvalon ja saan toivottaa sinut tervetulleeksi kanssamme matkalle kohti nautinnollisempaa elämää.

Ajatus enJOY lifestyle -sivustosta syntyi kesällä 2016. Silloin työnimellä ”live love enjoy”. Jossain vaiheessa live ja love tippuivat pois. Jäljelle jäi ytimekäs, kaksoismerkityksen sisältävä enJOY.

Taival tähän pisteeseen on ollut pitkä, mutta tarpeellinen; ajatus on kirkastunut ja enJOY hiotunut muotoon, jossa sen nyt näet ja koet. On soudettu ja huovattu, pistetty projekti hyllylle ja kaivettu se jälleen esiin. Useammin kuin kerran.

Nauttiminen ja nautinto ovat laajoja ja hyvin henkilökohtaisia käsitteitä. Oletko koskaan miettinyt, mistä sinä nautit? Millaiset asiat tai tekeminen tuottavat ilon tunteita ja mielihyvää? Joskus sitä huomaa myös nauttivansa asioista, joista ei etukäteen osannut ajatella nauttivansa. Eräs enJOYn missioista onkin inspiroida ihmisiä juuri tällaisten asioiden pariin. Kokeilemaan ja kokemaan.

Itse nautin tänä päivänä monesta sellaisesta asiasta, joista en vielä viisi vuotta sitten osannut kuvitella nauttivani. Tänä päivänä itselleni nautintoa suovat maukas, ja etenkin uusia makukokemuksia ja kokonaisvaltaisia elämyksiä tarjoava ruoka, intensiivisten ja yllättävien viinien maistelu, vierailut uusiin ympäristöihin ja kohteisiin; lähelle ja kauas, intohimoisten ihmisten kohtaaminen… Mutta myös yksinkertaisemmat, vähemmän ”fancyt” asiat, kuten valokuvaus, kirjoittaminen, luonto, kissan kehräys, lämmin kesäpäivä, läheisten läsnäolo, talven takkatuli, kosteat löylyt kynttilänvalossa, se tummimmista tummin suklaa, hiljaisuudessa nautittu aamukahvi jne.

Mistä ja millaisista asioista sinä nautit?
Kerro, ja voit voittaa vapaaliput nautinnolliseen Viini ja Ruoka -tapahtumaan!

enJOYn avajaisten kunniaksi arvomme messulippuja ensi viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa pidettävään Viini ja Ruoka -tapahtumaan (+ Helsingin Kirjamessut). Kerro siis meille, millaiset asiat tuottavat sinulle iloa ja nautintoa. Katso tarkemmat osallistumisohjeet arvonta-artikkelista.

Tämäkin on omalla tavalla nautinnollinen hetki. Pitkällinen prosessi, projektiin käytetyt työtunnit ja villinä laukkaavien ajatusten valtaamat, unettomat aamuyön tunnit konkretisoituvat. Ajatuksesta tuli totta. Virstanpylväs, sen juurella seison. enJOY on päässyt tiettyyn pisteeseen, mutta matka on vasta aluillaan. Edessä odottavat uudet haasteet. Ja palkinnot. On aika siirtyä vaiheesta A vaiheeseen B… C ja D.

Mihin enJOYn tie vie? On unelmia, visioita ja suunnitelmia. Osa toteutuu, osa ei. Tulee uusia unelmia, toisista täytyy tai haluaa luopua muuten vaan. Jos olen jotain 45 vuotta kestäneen elämäni aikana oppinut, niin sen, että suunnitelmia kannattaa tehdä, mutta niihin ei ole syytä jäädä kiinni. Elämä muuttuu ja ihminen kasvaa… tulee yllätyksiä – hyviä ja huonoja.

Osa ajatuksista ja suunnitelmista on enJOYn kohdalla jo toteutunut. Monta ajatusta on vielä hihassa. Ne vedetään esiin kun aika on; kun ja jos niiden aika tulee. enJOYn matka ei ole vain omissa käsissäni. Se on myös sinun ja monen muun tahon käsissä. Toivon sinun viihtyvän, nauttivan matkasta ja osallistuvan siihen mahdollisuuksiesi mukaan.

Hassua… hetki on ilon- ja täyttymyksen täyteinen, mutta samalla hieman haikea. Jännittävä ja pelottavakin. On aika päästää monesta köydestä irti, pitää vain ruorista kevyesti kiinni ja seilata enJOYn kyydissä tuntemattomille vesille. Antaa enJOYn kirjoittaa omaa tarinaansa.

Ehkä viimein osaan samaistua jännittyneeseen, mutta samalla niin ylpeään äitiin, joka lähettää esikoisensa koulupolulle. Vaikka ei enJOY esikoiseni olekaan.

Vielä kerran lämpimästi tervetuloa. Tehdään yhdessä maailmasta ainakin astetta nautinnollisempi paikka! #lupanauttia

Johanna, enJOY editor-in-chief
%d bloggers like this: